29-09-2016 De Geit

Met een slippende v-snaar komt de Mercedes de boerderijcamping opgereden, uitlaatdampen verpesten de schone landlucht. De schokdempers hebben hun beste tijd gehad, stel ik met een opgetrokken wenkbrauw vast en schenk het blikje bier leeg in mijn glas. Een boom van een vent stapt uit; hij laat de motor stationair draaien. Met een chagrijnig gezicht kijkt hij tussen de fruitbomen door naar de weilanden. Zijn tengere vrouw balanceert op naaldhakken om de auto heen. Ze plukt aan haar te korte truitje. Vanachter mijn bierglas zie ik een discussie ontstaan. Hij beent naar de achterklep en smijt hun bezittingen naast haar neer. Wiebelig doet ze een paar passen achteruit, haar gebleekte paardenstaart zwiept heen en weer. Een blauwe walm neemt bezit van de camping en slaat op mijn toch al gevoelige longen. Tentstokken en haringen vallen rammelend op het grasveldje. Met handen als kolenschoppen slaat hij het tentzeil uit. Blondie zit op haar hurken een bosje scheerlijnen te ontwarren. Eindelijk doet hij de knorrende diesel uit. Een weldadige rust daalt over de camping neer. De man trekt zijn t-shirt uit, hij heeft grotere borsten dan zijn vrouw. Met kordate bewegingen wurmt hij de stokken door het tentdoek. Het valt me mee dat ze er soepeltjes doorheen schuiven. Als hij daarmee klaar is, gebaart hij naar vrouwlief. Met een bedenkelijk gezicht grijpt ze de tent en wacht op verdere aanwijzingen. Hij hijst zijn spijkerbroek over zijn bilspleet, pakt een hamer en het bosje ontwarde touwen. Een geit stopt zijn kop tussen het prikkeldraad door. Verveeld grijp ik naar mijn krant. Zo te zien lukt het allemaal aan de overkant. Getik van de hamer geeft aan dat de iglotent bijna staat. De vrouw gilt.
‘Kutgeit!’ schreeuwt de man .
Over mijn krant zie ik een campingtafel door het weiland vliegen. Gemekker van de geit geeft aan dat het raak is. Bonte stukjes stof van blondie’s rokje zitten in de bek. Ik voel mijn mondhoeken omhoog gaan.

3 gedachtes over “29-09-2016 De Geit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s