Misrekening

koe.jpgDe melkkoeien Martha, Megje en Maartje moeten gemolken, maar boerin Mia is  “melkmoe”.
De regen klettert tegen het raam en in haar slaapkamer is het kil. Snel trekt ze haar voeten weer onder het dekbed. De koeien kunnen de rambam genieten. Al meer dan dertig jaar staat Mia voor dag en dauw op, en gaat ze met de kippen op stok. Vandaag wordt ze veertig, op de dag van de liefde nog wel, hoog tijd haar leven een nieuwe wending te geven.

De kansen een goeie vent te krijgen zijn bijna verkeken. Een ziekelijke moeder en een vader die zoop, waren genoeg om een vrijer op de loop te krijgen, toch heeft Mia het helemaal uitgedokterd.
Zo slecht ziet ze er tenslotte niet uit. Ze legt haar handen onder haar borsten. De uiers van de koeien zijn er niets bij en een man houdt toch van een beetje stevig vlees, niet dan? Haar vader zei altijd dat ze dijen als een Belgisch trekpaard heeft.
Niks mis mee, dus.

Haar buurmeisje heeft het grondig uitgelegd en zelfs een account op Facebook aangemaakt. Nu hoeft ze zich alleen maar bij Tinder aan te melden, daar liggen de kerels blijkbaar voor het oprapen.
Dat lukt haar nog wel, ze is niet achterlijk, niet dan?

Mia pakt haar gloednieuwe smartphone uit het nachtkastje, geeft het wachtwoord “m3lk3n” in, knoopt haar nachthemd ietsjes los, lacht in de camera en maakt een selfie. Tien foto’s verder is ze tevreden, haar boezem en het onderste deel van haar gezicht staan erop. Het gaat uiteindelijk om de verpakking, heeft ze haar vader altijd horen zeggen. De kop deed er niet toe.

Met het puntje van haar tong tussen haar lippen geklemd download Mia de app en plaatst de foto.
Owja, het adres nog even vermelden, anders schiet ze er nog niks mee op.

Tevreden zakt Mia in de kussens, negeert het geloei van de koeien en dommelt in. Gestommel maakt haar wakker. De slaapkamerdeur vliegt open.
Ouwe buurman Gijs staat breed te grijnzen en krabt aan zijn ballen. Kale Jopie, van een boerderij verderop, gluurt verlekkerd langs hem heen. Gekke Berend staat te springen in de gang en stoot allerlei klanken uit.

Mia gilt keihard.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s