Een Wereld Van verschil

Beste leesvrienden,
Dit is het eerste deel van een langer verhaal met de titel, “Een wereld van verschil”. Wekelijks ga ik een hoofdstuk op mijn website plaatsen. Het idee is ontstaan uit een schrijfopdracht van, Schrijven Online (SOL), inmiddels alweer enkele jaren geleden, waarin we een dystopische wereld moesten beschrijven.
Mijn verhaal begint over een leven in de nabije toekomst maar neemt een compleet andere wending dan je in eerste instantie zou verwachten.

Hoofdstuk 1
Het scherm boven haar bureau kleurt van warm geel naar lichtgeel en neemt aan sterkte toe. Skye doet alsof ze wakker wordt.
‘Goedemorgen, SP-2017.’ Het noemen van haar initialen plus geboortejaar roept herinneringen aan een kentekenplaat uit vervlogen tijden op, toen ze een auto had en zelf kon bepalen waar ze naartoe ging. Tegenwoordig liggen de kinderen in een deuk bij afbeeldingen van de vierwielers.
‘SP-2017, is om 3:15 uur vannacht ontwaakt,’ gaat de monotone stem verder. ‘Nacht 104; om 3:06 uur, nacht 103; om 2:51 uur. Dit duurt inmiddels veertien dagen. De staf heeft consult bij arts ingelast; tijdstip 8:15 uur.’ Om verder te lezen klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s