De gedachten achter mijn boek: “Een Moment In Tijd”

Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde, het bovennatuurlijke fascineert me. En ik hou van schrijven, dus is een boek voor mij dan ook een prachtig middel om mensen mee te nemen op een reis, waarin werkelijkheid, fictie en magie een eigen leven leiden. Je kunt als lezer uiteindelijk zelf bepalen wat je wilt geloven en wat niet.
Ik schreef al geruime tijd korte mystieke verhalen. Ze speelden zich af in Nederland, Australië en zelfs in Afrika. Deze verhalen plaatste ik destijds op ‘Hyves’. Kun je nagaan hoe lang ik daar al mee bezig ben. Ik had een aantal ‘volgers’. Vijf, of zoiets. Maar wel heel enthousiaste, en die wilden meer weten over de personages. Zonder dat ik het bewust voor ogen had, had ik de eerste hoofdpersonen gecreëerd.
Nu moest ik nog een geloofwaardig avontuur verzinnen. Ik wilde absoluut geen zweverig boek schrijven. Iets met reizen en verre landen leek mij een goed idee. En heel veel conflicten.
Mijn dochter was backpackster. Dus ik kende de reisverhalen uit eerste hand. Ik ben zelfs ruim drie weken met haar op pad geweest. In Australië, van hostel naar hostel, tussen allemaal jonge mensen is een unieke ervaring. En dan heb ik het niet over de keurige Nederlandse hostels waar ook jonge gezinnen verblijven. Ik was in de ‘echte’. In een doolhof van gangen zocht ik ’s nachts het toilet dat zich in sommige gevallen zelfs buiten op een binnenplaats bevond. De terugweg was dan net zo spannend. De hygiëne stond niet erg hoog op het lijstje. Hoewel het volgens mijn dochter nog veel erger kon, deze ‘schone’ had ze speciaal voor mij uitgezocht. Al met al een prachtig avontuur om nooit meer te vergeten.
Met dit in mijn achterhoofd, was de stap naar mijn hoofdpersoon een logisch gevolg.
Lotte gaat backpacken! Haar bestemming wordt een andere dan ze zelf voor ogen had. Want, hoe krijg je een jonge nuchtere Hollandse vrouw zover dat ze op zoek gaat naar haar innerlijke roots. Juist, haar leven wordt volledig op zijn kop gezet door iets waar ze geen controle meer over heeft.
In Bangkok wordt Lotte opgepakt voor het bezit van drugs.
Maar, wat is een verhaal zonder de liefde.
Tyler, een jongeman is de tweede belangrijke persoon. Hij ziet hoe Lotte onwel in het vliegtuig weggedragen wordt, en vertrouwt het niet. Tyler is van Engels/Australische afkomst. Net als Lotte wordt hij tijdens deze reis geconfronteerd met zijn afkomst. De roots van zijn Australische vader. Gaat hij Lotte vinden?
De oom van Lotte, Boudewijn, is met zijn gezin op een luxe jacht op wereldreis. Aan boord zijn de nodige strubbelingen. Wanneer hij hoort dat zijn nichtje in Azië in de problemen zit, zetten ze koers naar Thailand. Deze reis verloopt niet vlekkeloos.
Dan hebben we nog Piet. Zijn leven is op een zijspoor belandt. In het vliegtuig tussen alle luidruchtige backpackers heeft hij al spijt van zijn beslissing alleen naar Thailand af te reizen.
En Gussie? De taxichauffeur. Zonder dat hij het in de gaten heeft wordt hij de verbindende persoon in het verhaal.
Dit boek wilde ik zo levensecht schrijven dat je als lezer het gevoel krijgt dat het jou zou kunnen overkomen. Ik wilde heel dicht op de huid zitten van alle personages. Daarom heb ik ervoor gekozen om vanuit verschillende perspectieven te schrijven. Daarmee kon ik me ook heel goed met de personen verbinden. Eigenlijk vertelden de hoofdpersonen mij hun verhaal. Het boek schreef zichzelf. Toen ik er aan begon had ik absoluut geen idee dat het tot zoiets groots zou uitgroeien.
Het boek begint met Granny, een mysterieuze oude vrouw. Zij is de drijvende kracht. De hoofdpersoon op de achtergrond. De rode draad, waar dit hele verhaal op gefundeerd is.


“Een Moment In Tijd” is online verkrijgbaar in alle boekhandels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s