Nieuws, nieuws, nieuws …. Mijn derde boek, Het Verkeerde Pad, wordt uitgegeven.

Hoe ontstond het idee achter ‘Het Verkeerde Pad’?

Ik was druk bezig met het schrijven van de Lotte en Tyler reeks. Hoopte ooit een uitgever te vinden, maar dat lag nog besloten in een verre droom, waarvan ik verwachtte dat die nooit zou uitkomen.

Toen zag ik een schrijfwedstrijd. Een novelle met maximaal 30000 woorden. Het thema was vrij, met het vooruitzicht dat een heuse uitgever het zou uitbrengen, dat wil zeggen, mocht je de winnaar zijn.

Een ongeduldige hoofdpersoon liet me vanaf dat moment niet meer met rust. Ze wilde gehoord worden, mopperde, stampte en zuchtte in mijn hoofd. Ik stortte me op Chrystel. Ook dit boek komt voort uit een aantal korte verhalen. Ze zijn verwerkt in de proloog, een mysterieuze brief en een droom uit het verre verleden. Het is een op zichzelf staand boek en gaat over een eigenzinnige, pittige jonge vrouw. Zij ontdekt dat haar leven op een leugen is gebaseerd.

Helaas werd in die tijd ons eigen leven ondersteboven gekeerd en verliep alles anders dan gepland. Het leek wel een achtbaan waar we in terecht kwamen. We moesten verhuizen en besloten een nieuwe start in een andere stad te maken. Ik had wel wat anders aan mijn hoofd dan schrijven. Maar zoals het gaat in het dagelijkse bestaan, uiteindelijk kwamen we in rustiger vaarwater terecht.  

Ik schreef het manuscript af. De einddatum van de schrijfwedstrijd was natuurlijk allang verlopen. Ik vond het prima, dan was ik ook niet meer aan het kleine woordenaantal gebonden. Het kostte me wel enige moeite. Ik had maar één hoofdpersoon en één verhaallijn, dat was even wennen. Ik borg de eerste versie netjes op in ‘the Cloud’ en ging verder met Lotte en Tyler.

Inmiddels is het vijf jaar later en is mijn droom werkelijkheid geworden.

Op de dag van de lancering van ‘Een Moment In Tijd’, zei ik tegen mijn uitgever. Ik heb nog een manuscript liggen. Heel iets anders. Het gaat over een heks.

‘Waarom heb ik dat nog niet?’ vroeg ze ietwat verbaasd. Verheugd over haar spontane reactie, wilde ik er toch eerst zelf even doorheen. In de voorafgaande twee jaar, bij de redactie van mijn eerste boek, had ik heel wat bijgeleerd.

In de eerste redactiefase van het tweede boek van Lotte en Tyler; ‘Onzichtbare Grenzen’, herschreef ik Chrystel. Ze had te weinig diepgang, vond ik. Het verhaal was te afgeraffeld. Als een kangoeroe hupte ik met grote sprongen door de hoofdstukken heen, te gericht op een korte novelle, ook al had ik het woordenaantal inmiddels meer dan verdubbeld er kwam nog heel wat bij.  

Deze week ontving ik een mail van mijn uitgever, Ambilicious. Eind 2023 is de verwachte uitgeefdatum van ‘Het Verkeerde Pad’.

En eind dit jaar wordt ‘Onzichtbare Grenzen’ uitgegeven. Een dubbel feestje dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s