Recensies Een Moment In Tijd

Een spannende avontuurlijke roman met een vleugje magie

Lotte vliegt in haar eentje naar Bangkok. Ze wil gaan backpacken in Thailand en Vietnam. Op het vliegveld van Bangkok wordt ze opgepakt voor het bezit van drugs en beland in de gevangenis. Wat een heerlijk avontuurlijk boek is dit, ik zit meteen in een lekkere leesflow, maar ik snap nog niet goed wat alles met elkaar te maken heeft.

Dit is het begin van een spannende strijd om te achterhalen wat er nu eigenlijk met Lotte gebeurd is. Er wordt in korte hoofdstukken snel geschakeld tussen de verschillende personages. De zinsopbouw is kort, maar duidelijk en beeldend, leest lekker vlot. Het boek is moeilijk weg te leggen, ik wil weten hoe het afloopt!

Een steeds terugkomende factor is het vleugje magie, waar het boek mee begint, maar waar ook het verhaal eindigt. Wat is de rol van Granny in het hele verhaal?

In Bangkok besluit Tyler, die in Bangkok over moest stappen op een vlucht naar Australië, zijn reis te onderbreken om op zoek te gaan naar Lotte. Hij vindt het maar raar, dat Cynthia, die gewoon door de douane kwam opeens verdwenen is. Tyler komt Piet tegen en samen zijn ze het erover eens dat er iets niet klopt. De mannen besluiten elkaar te bellen als ze iets over Lotte ontdekken en gaan ieder hun eigen weg. Tyler ontdekt dat Lotte overgebracht is naar een gevangenis in het oerwoud en reist in zijn eentje achter haar aan. Het begin van een avontuurlijke zoektocht door het oerwoud, langs wild stromende rivieren, de kracht van planten en magie van een inheemse bevolking.

Ik heb genoten van dit boek, wat mij betreft een dikke Mustread!

Lieve leesgroet Marga Bos

Fijn boek, goede verrassing die lastig weg te leggen was.

Een moment in de tijd van Meta du Crocq
Wat een pareltje is dit bijzondere boek. Een boek dat je in één stuk uitleest.
Lotte vliegt in haar eentje naar Bangkok. Ze wil gaan backpacken in Thailand en Vietnam. Op het vliegveld van Bangkok wordt ze op een onheuse wijze opgepakt voor het bezit van drugs. Ze belandt in de gevangenis met alle gevolgen van dien.
Tyler een Australische backpacker en Piet een Nederlandse inspecteur proberen haar vrij te krijgen en beginnen een zoektocht. Ze weten dat er iets niet klopt. Op meeslepende wijze ontvouwt zich het verhaal.
Dit boek is een prachtig document geworden. Zeer toegankelijk om te lezen en geschreven met een grote integriteit. Lotte staat symbool voor een krachtige en sterke vrouw. Haar lijden, hoe groot ook, tilt haar uiteindelijk boven het leven uit. Een vrouw die de innerlijke bevrijding omarmt.
De personages worden levend beschreven, zodat ze het hele boek door met je mee reizen. Het verhaal kent ook vele lagen, waardoor er een grote diepgang is. Emoties, gevoelens en gedachten worden op een meesterlijke wijze beschreven. De hoofdpersoon ontdekt haar innerlijke kracht.
Een steeds terugkomende factor is het vleugje magie, waar het boek mee begint, maar waar ook het verhaal eindigt. De prachtige rol van Granny in het hele verhaal maakt het mysterieus. De tropische sfeer heeft de auteur op een prachtige wijze beschreven.
Van het begin tot het eind vraag je je als lezer af waar dit verhaal op uitloopt. Na het lezen blijft het verhaal nog lang in je rond wandelen. De auteur verdient het om vijf sterren te krijgen. Voor mij is zij een opkomende ster en ik hoop haar lang te kunnen volgen.


Elisabeth Riphagen

Spannend avontuur

Onder leiding van Anya Van der Gracht las ik het e-boek “Een moment in tijd” in Ambi’s leesclub.
De cover van het boek geeft het typisch beeld weer van een tropisch wit strand, strandhutje en palmbomen.
Maar er zit ook een donkere schaduw in.
Is dit de voorbode van iets onheilspellend?

Het verhaal begint in het vliegtuig waar de Nederlandse Lotte onwel is geworden.
Zij werd in de luchthaven van India afgevoerd waarvan haar medereizigers Tyler (Australische backpacker) en Piet (Nederlandse inspecteur) dachten dat ze naar het ziekenhuis werd gebracht.
Maar dit blijkt niet het geval te zijn.
Zij komt in een gevangenis terecht die zich ver van de bewoonde wereld bevind, ten midden van de jungle.
Zowel Tyler als Piet beginnen elk apart een zoektocht naar Lotte.
Zullen ze haar ooit kunnen vinden?

Het verhaal is heel beeldend en gedetailleerd geschreven en je krijgt een perfecte omschrijving van de verschillende personages.
Bijna ieder hoofdstuk wordt geschreven uit het perspectief van een bepaalde personage, dat voor de nodige spanning zorgt.
Het boek lees je in één ruk uit en dat drugs mee in het spel zit, maakt het verhaal nog meer realistischer.
De titel past ook heel goed bij het verhaal.
Er zijn verschillende moment in het verhaal waarop de titel van toepassing is.
Het boek leest ook heel vlot en voor je het weet, heb je de laatste bladzijde gelezen.

Ik geef Meta du Crocq haar boek ” Een moment in tijd” dan ook 5 sterren.

Kristel

Een moment in tijd

Recensie van:
Een moment in tijd
De titel past bij het verhaal. De tijd houdt normaal gesproken geen pauze en dendert voort. In dit verhaal lijkt de tijd zijn of haar momenten te pakken. Op de zeer moeilijke momenten waarop alles duister lijkt zijn de personages gedwongen om op dat moment in de tijd letterlijk stil te staan. Hun situatie te overdenken en te bedenken hoe ze er mogelijk ongeschonden uitkomen naar betere lichtere tijden. Ook de visioenen zijn een moment in tijd geven nieuwe energie en inzichten.
Auteur: Meta du Crocq
Wijze van lezen: EPUB via Ambi’s Lounge Leesclub o.l.v. Anya van der Gracht en met medewerking van auteur Meta du Crocq
Genre: Roman
Cover: Het doet tropisch aan. Palmbomen, wit strand mooie blauwe zee, de titel vind ik ook gaaf zo liggend op het water. Als een golf die aan land komt. De cover nodigt uit tot lezen. Benieuwd of de cover correspondeert met de inhoud.
Flaptekst: Als ik de flaptekst lees dan wordt mijn nieuwsgierigheid gelijk gewekt. Waarom wordt Lotte als ze onwel is niet naar het ziekenhuis gebracht, maar opgepakt? Wie is Tyler? Waarom wil hij Lotte vinden? Zeer benieuwd hoe dit verhaal zich verder ontvouwt zou ik het boek openen en beginnen met lezen.
Het verhaal: Een moment in tijd: Lotte wil backpacken in Thailand en Vietnam. Haar plan is om daarna naar Australië te reizen. In Bangkok wordt ze opgepakt voor het bezit van drugs. Tyler, een Australische jongeman, die bij haar in het vliegtuig zit, ziet hoe Lotte onwel wordt weggedragen. Hij vertrouwt het niet. Dit is het begin van een gevaarlijke zoektocht vol onverwachte en aangrijpende gebeurtenissen. Familie, liefde en vriendschap spelen een belangrijke rol, en de bovennatuurlijke elementen geven het verhaal een magisch tintje.

Mijn mening: De schrijfstijl is zeer beeldend, intens en diepgaand. Vanaf de eerste letter word je het verhaal ingezogen. Ik zie de karakters levendig voor me. Alsof ik er zelf continu bij ben. Daardoor leest het gemakkelijk.
Ik kan me dus een prima beeld vormen van alle personages.
Het uiterlijk is zeer beeldend en het karakter ook.
Daarin is de auteur uitermate goed geslaagd.
De diverse personages die door een cruciale gebeurtenis met elkaars leven verbonden raken. De een met kwaadaardige bedoelingen, de ander met goedaardige bedoelingen. Tezamen met het besef dat ze spiritueel rijk zijn en moeten leren hier mee om te gaan. Voortgedreven door bovennatuurlijke krachten en een vaak ijzeren wil zijn alle karakters nodig om dit verhaal diepgang te geven.
Ik vind de opbouw zeer sterk.
Het verhaal begint met de introductie van alle karakters, omstandigheden. In cursief gedrukte mysterische teksten. Die gaandeweg het verhaal zich ontvouwen aan de lezer. Waardoor duidelijk wordt wat belangrijk is in dit verhaal en wat de diverse personages al dan niet beroepsmatig of persoonlijk verbindt.
De auteur bouwt de spanning op door het gebruik van flashbacks en blikken in de toekomst. Maar ook door de zeer beeldende en de zintuigen beroerende manier van schrijven bouwt de auteur spanning in het verhaal op. De wisseling tussen de diverse personages zorgen ook voor aanhoudende spanning bij de lezer. Dit met de boven natuurlijke spirituele momenten maken het naast de spanning extra magisch mysterieus.

Mijn beoordeling: Alles aan dit verhaal klopt voor mij.
Het veroorzaakte een wervelwind aan gevoelens, inzichten. Ook gaf het hoop en bevestiging. Het besef dat je leven maar een moment in tijd is. Dat maakt dat het alledaagse, de sleur in een meer bijzonder licht komen te staan. Ook ik wil spiritueel nog groeien dit verhaal geeft duidelijkheid.
Ik geef 5 sterren. Een zeer indrukwekkend, intens, rauw, gruwelijk, emotioneel verhaal.
Maar ook zoveel liefde en passie.
Bedankt Meta du Crocq ik heb genoten van deze reis. Bedankt dat ik mee mocht.

Jitske